Oční onemocnění u psů probíhá velmi rychle. Návštěvu u veterináře neodkládejte

13. červen 2020

Psí oči jsou symbolem oddanosti. Bohužel, stejně jako oči lidské, mohou trpět různými chorobami. Některé medicinské postupy jsou dokonce srovnatelné s těmi, které se provádějí u lidí.

Oční vyšetření u psů nepatří ke standardu, záleží také na úrovni vybavení konkrétní veterinární ordinace. Nicméně existují přístroje, které umožní i velmi detailní prozkoumání psích očí. Důležitým faktorem je pak trpělivý lékař, v některých případech se ale vyšetření neobejde bez podání uklidňujících prostředků. Oční onemocnění probíhá velmi rychle, pokud tedy máte pocit, že se vašemu psu s okem něco děje, návštěvu lékaře neodkládejte.

Oční záněty a výměna oční čočky

Zatímco u lidí se výměnou oční čočky dnes poměrně běžně korigují dioptrické vady, u psů se k této operaci přistupuje pouze v případě, že hrozí oslepnutí.

Pes, psí oko, psí čumák

Zánět oka může způsobit infekční prach, většinou se ale jedná o následek poranění oka, které na první pohled není vidět. V tomto případě stačí drobný škrábanec, aby se zánět objevil. Zánětlivé problémy lze obvykle dobře řešit kapkami, které předepíše lékař.

Spustit audio