Olomoucká hala Milo dnes hostí badmintonový turnaj o účast ve vyřazovacích bojích o postup do druhé nejvyšší soutěže dospělých

19. leden 2019

Olomoucká hala Milo u východní tribuny Androva fotbalového stadionu dnes hostí badmintonový turnaj o účast ve vyřazovacích bojích o postup do druhé nejvyšší soutěže dospělých. Usilovat o ni bude - poprvé ve své historii - i domácí smíšený tým Badminton Akademie Olomouc. Jaké jsou jeho ambice, zjišťovala naše redaktorka na jednom z posledních tréninků před turnajem.

„Připravovali jsme se hlavně herně, nebylo tedy tolik nácviku, ale spíš herních cvičení a hry samotné. Co se týče těch párových disciplín, nebylo to laděno tolik na techniku, ale spíš na ty herní záležitosti,“ popisuje náplň posledních tréninků Filip Hrňa. Tým pro sobotní turnaj poskládal ze zkušených i začínajících hráčů a hráček. Mezi ně patří i Hana Chlebníčková, která se netají nervozitou.„Nikdy nevíme, co budeme mít za soupeře, nebo víme, ale nevíme jak na tom jsou, jak jsou připraveni, takže se těšíme,“ přiznává Chlebníčková.

Olomoučtí badmintonisté

Její kolega z týmu Petr Jodzek, který se věnuje badmintonu víc než 20 let, má naopak zkušeností na rozdávání. Svému týmu věří. „Do play-off postoupíme určitě. Musíme urvat dobrou příčku. A v play-off už se uvidí, to je náhlá smrt. Poctivě jsme trénovali a v té poslední fázi je potřeba zahájit regenerační fázi. Já ve svém věku musím už třeba i odpočinkem,“ prozrazuje Jodzek.

Badmintonový turnaj začíná v olomoucké hale Milo v devět hodin. Domácí se postupně utkají s družstvy z Ostravy, Kopřivnice a Opavy. Vyhlášení výsledků je plánováno po třetí hodině.

autor: bas
Spustit audio