Oprava kruhového objezdu v Bohdanči. Nákladní auta musí přes Přelouč, nebo po D11

9. duben 2019 10:15

Od středy do neděle zkomplikuje dopravu v Lázních Bohdaneč úplná uzavírka kruhové objezdu. Nákladní auta z D11 budou muset jezdit do Pardubic přes Přelouč.

Kvůli naplánovaným opravám spojených s frézováním asfaltu bude okružní křižovatka až do neděle pro veškerou dopravu zavřená. Nejvíc to pocítí řidiči nákladních aut a kamionů nad 7,5 t. Pokud pojedou z D11 směrem do Pardubic, budou muset využít objízdnou trasu přes Přelouč, Staré Čívice a pardubické Paramo, nebo jet oklikou po dálnici přes Opatovice nad Labem a pak po tzv. hradubické čtyřproudé silnici. A to i na zpáteční cestě.

Řidiči osobních aut, kteří pojedou z Pardubic na D11 a na Prahu a opačně, nebo od Přelouče do Pardubic, tak přes Bohdaneč projedou, budou muset využít náhradní trasu městem, která povede kolem autobusového nádraží a místní sokolovny. Složitější to ale budou mít řidiči jedoucí do Bohdanče po vedlejší silnici od Hradce Králové a Podůlšan, objížďka je navede na Staré Ždánice, Stéblovou a Semtín.  

Oprava okružní křižovatky v Lázních Bohdaneč

Omezení se dotkne i MHD, ale jen o víkendu 13. a 14. dubna. Cestující musejí počítat s tím, že po oba tyto dny bude zastávka Lázně Bohdaneč, náměstí přestěhovaná do ulice k místní sokolovně, právě do míst, kudy povede i ta objízdná trasa pro osobní auta jedoucí od Pardubic, Prahy nebo i od Přelouče. 

Hlavně v ulicích Pernštýnská, Spojovací, Za Sokolovnou, Družstevní a Veselého se dá očekávat hustý provoz. Jde o místní komunikace, které nejsou příliš široké, v jejich okolí je navíc spousta bytovek a rodinným domů. Bohdanečská radnice kvůli objížďce avizovala, že na provoz dohlédnou městští strážnici. I proto, aby se děti bezpečně dostaly do školy.

autor: Ondřej Wolf
Spustit audio

Související