Opravy hlavních tahů pokračují. Zasáhnou Heřmanův Městec i centrum Pardubic

29. červenec 2022 08:10

Opravy hlavních silničních tahů v Pardubickém kraji nekončí. Stavbaři se pustili do opravy dalších silnic v Pardubickém kraji. S komplikacemi musí řidiči počítat na silnici I/17 za Heřmanovým Městcem ve směru na Čáslav.

Stavební firma začala s opravou vozovky I/17 a to z Heřmanova Městce až k obci Bukovina u Přelouče. „Jedná se o opravu části komunikace I/17 o délce 7,35 kilometru v úseku od autobusové zastávky Bukovina u Přelouče po křižovatku se silnicí III. třídy ulice Barákova,“ upřesnila mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

Důvodem oprav je podle ŘSD špatný stav vozovky, která byla už mnohokrát různě vyspravená. Na víc než 7 kilometrech se tak bude kompletně měnit asfaltový koberec, zároveň se opraví různé odbočky na polní cesty, bude nové dopravní značení, vyčištěné příkopy apod.

Pokračování příští rok

Práce jsou rozdělené na několik etap. Některé jsou v plánu letos, některé příští rok. Od konce tohoto týdne musí řidiči počítat s komplikacemi mezi Bukovinou u Přelouče a Holotínem, a na příjezdu do Heřmanova Městce ve směru od Čáslavi.

Čtěte také

Na podzim pak jsou v plánu úseky z Holotína přes lesní úsek až do Stojic. Komplikace potrvají do konce stavební sezóny, příští rok harmonogram počítá s několika etapami prací, které mají trvat až do října 2023. Silnice bude vždy přes staveniště průjezdná kyvadlově. Někdy bude provoz řízený pracovníky stavby, hlavně v noci a o víkendech pak semafory.

Další fáze U Marka

Práce pokračují také v centru Pardubic na Křižovatce U Marka. Tam se teď stavbaři také posunuli do další fáze. Na ulici Hlaváčova se přesunuli na druhou polovinu vozovky - po opravené části se už jezdí a naopak uzavřené jsou jízdní pruhy ve směru z Hlaváčovy k nádraží.

Samotná křižovatka je už průjezdná lépe, protože je otevřeno víc jízdních pruhů - hlavně ve směru od nádraží na tzv. rychlodráhu a do centra už se jezdí dvěma pruhy, stejně tak i v protisměru. Stále jsou ale na místě vypnuté semafory, takže občas vznikají nepřehledné dopravní situace.

Připomeňme, že hlavní silnice vede od vlakového nádraží na Hlaváčovu a obráceně. Lidé jedoucí z nebo do centra města po Palackého, případně vyjíždějí od autobusového nádraží, musí dávat pozor a hlavně přednost.

autor: Josef Ženatý
Spustit audio

Související