Pardubice chtějí propojit Machoňovu pasáž a Hronovickou ulici miniparkem

21. září 2022 14:20

Město Pardubice chce získat od státu pozemky v centru, díky čemuž by mohlo propojit zatím neprůchozí místa kolem Machoňovy pasáže. V lokalitě tak může vyzniknout i odpočinkové místo, menší park.

Takzvaný pocket park by měl být ve vnitrobloku v centru města, čímž by propojil třídu Míru, Machoňovu pasáž, Smilovu a Sladkovského ulici. V minulosti už místo částečně průchozí bylo. „Město potřebuje získat pozemky především od státu. V tuto chvíli je vlastní Národní pedagogický institut České republiky, který to musí převést na Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, to bude trvat dva tři roky,“ dodal zastupitel Petr Klimpl (ODS).

Městu se již podařilo s pedagogickým ústavem předběžně domluvit na převodu. Požaduje ale za to, že v místě vzniknou zastřešená parkovací místa, které bude organizace užívat. Na své náklady je postaví radnice.

Zatím jde o záměr, zastupitelé by měli ve čtvrtek schválit, že o pozemky budou žádat. Zatím tak není známá cena i termín zahájení stavby parku, to vzejde až z budoucí projektové dokumentace, dodal náměstek primátora Jan Mazuch (ODS).

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související