Pardubičtí silničáři se připravují na zimní sezónu

27. září 2002

Pardubičtí silničáři se začali připravovat na zimní sezónu. Základem údržby je přitom nový operační plán, který je zpracován pro celé území kraje. Provozní náměstek Správy a údržby silnic Václav Ouhrabka ovšem podotkl, že připravenost je věc jedna a rozmary přírody věc druhá:

"Problém je vždy v množství přídělu sněhu a také v silách naší organizace. Samozřejmě jsme vybaveni na jakési obvyklé sněhové podmínky a pro případ kalamitních stavů nasmlouváváme dodavatelské organizace. Zkušenosti z letošního roku ukazují, že naše činnost je tak lechtivá, že Pán Bůh je vždy silnější než jsme my, protože silnice se udržovat musí v takovém rozsahu, aby byly vždy sjízdné a jestliže napadne půl metru sněhu a fouká neustále 2-3 dny silný nárazový vítr, tak pak není prakticky v lidských silách silnice ve sjízdném stavu udržet. Takže je možné, že i takové případy se stanou."

údržba silnic
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.