Pardubičtí studenti se zajímají o chemii. Tento obor má stále velkou budoucnost.

27. březen 2014

Chemie je všude kolem nás. Je tajemná i zábavná. A stále přitahuje dost zájemců. A protože Pardubice jsou městem chemie, není divu, že celostátní kolo soutěže Nejlepší mladý chemik se koná právě v Pardubicích.

Nejen o této soutěži si přišel do Radioporadny popovídat zástupce ředitele Střední průmyslové školy chemické v Pardubicích Tomáš Svoboda. doprovod mu dělala studentka prvního ročníku Anna Rejzková. Už jako malá holka objevila kouzlo chemie díky malé chemické laboratoři, kterou našla pro vánočním stromečkem. Hltala vzorce a dělala pokusy. A není jediná. Ať už v minulých letech porodnost klesala jakkoliv, zájem o studium na chemické průmyslovce v Pardubicích neopadl.

"Stále se nám hlásí více a více studentů," říká spokojeně Tomáš Svoboda. A jaké mají absolventi této školy uplatnění v životě?
"Většina našich žáků dále pokračuje ve studiu na univerzitě. Menší část jde pracovat do chemického průmyslu. Z našich oborů je největší zájem o chemicko farmaceutickou výrobu a analýzu chemických a biologických materiálů," říká Tomáš Svoboda.

autor: PRO
Spustit audio