Pes ve městě? Musí víc poslouchat a je fixovaný na pána

11. duben 2014

Lucie Šárovcová přišla poradit, jak správně vychovat psa, aby se mu s jeho majitelem žilo ve městě dobře a spokojeně.

"Pes, který žije ve městě, musí být více vychovaný a být více fixovaný na svého pána," říká Lucie Šárovcová, která je proti výcviku postaveném na zákazech a příkazech.

Kde se ale naučit rozumět svému psu?

"Člověk na to sám nepřijde. Většinou zaznamená až ty vyhrocené situace, Má tendenci přehlížet prvotní varovné signály. Komunikace, to už je zívání, mrkání, olizování čumáku. Všechno tohle nám říká, že je tu nějaký problém a my ho máme řešit," vysvětluje Lucie Šárovcová.

Poradí vám dobře na cvičišti. Lektoři vás naučí, jak být pro svého psa správným parťákem. Jak zareagovat v situacích, kdy se pes necítí dobře a mohlo by právě dojít k nějakému konfliktu.

Výmarský ohař

Psí festival už příští týden

Na závěr Radioporadny pozvala Lucie posluchače na dvoudenní psí festival pro všechny pejskaře a majitelé pejsků. Ten se bude konat o víkendu 17. a 18. května na pardubickém dostihovém závodišti.

"Je to největší přehlídku psích sportů a psích aktivit v České republice. Na ostřílené pejskaře čekají závody ve speciálních bull sportech, dogdancingu,obedienci a agility, ale ani pejskové, kteří necvičí, se na festivalu nudit nebudou.

Před začátkem ukázky výcviku poslušnosti (sportovní kynologie)

V doprovodných soutěžích si vyzkouší, jaký psí sport by je nejvíce bavil. Diváci bez pejsků během dvou dnů zhlédnou řadu zajímavých ukázek, co vše naši čtyřnozí přátelé dovedou. A pro zoufalé majitele psů jsou připraveny přednášky, jak na vychovaného parťáka," láká všechny Lucie Šárovcová.

autor: PRO
Spustit audio