Pěší lávka přes Labe v Pardubicích je v havarijním stavu

25. říjen 2019 08:02

Lávka pro pěší a cyklisty podél mostu kapitána Bartoše v Pardubicích je v havarijním stavu a vyžaduje opravu. Lávku město opraví příští rok v létě. Zatím ji zabezpečí tak, aby po ní mohli dál chodit lidé, řekl náměstek primátora Petr Kvaš (ODS).

Odborník podle Kvaše uvedl, že poškození je vážné a navrhl lávku na dva měsíce zavřít. Přes most ale vede trolejové vedení, které by stavební firma musela na čas demontovat, což by způsobilo problémy MHD, dodal Kvaš.

Lávka vedle silničního mostu vznikla v 70. letech. Na přelomu milénia ji město zbouralo a postavilo novou, která teď potřebuje generální opravu. Radnice ji přitom nechala opravit už v roce 2011. Kromě chodců používají lávku jako spojnici mezi jižní a severní částí města často i cyklisté. Podle sčítačů tímto místem projede ve špičce až 170 cyklistů za hodinu.

Na havarijní stav lávky se přišlo při prohlídce mostu kapitána Bartoše, jehož rekonstrukci město připravuje. „Nakonec jsme se domluvili, že provedeme opatření a lávka bude připásána k mostu, aby to vydrželo do konce června. Opravy proběhnou v červenci a srpnu, kdy není tak velká autobusová doprava,“ dodal Kvaš.

autor: pta | zdroj: ČTK

Související