Pochoutkový rok začal v Paříži u Suchdola nad Lužnicí

1. únor 2018

Porota Pochoutkového roku ve složení Naďa Konvalinková, Pavel Pospíšil a Jaroslav Sapík vybrala první soutěžní recept pro letošní ročník. Štěstí se usmálo na paní Hanu Bednářovou z Paříže u Suchdola nad Lužnicí v Jihočeském kraji.

Recept se vydal zaznamenat tým Pochoutkového roku v čele s Patrikem Rozehnalem. „Jsem ráda, že vás můžu přivítat u nás na konci světa,“ vítala hosty Hana Bednářová.

Před samotným natáčením dostala dárek. Každému soutěžícímu, kterého vybere porota, totiž tým Pochoutkového roku přiveze tašku, v níž je kuchyňské prkénko, chňapka, zástěra, minutka na vaření na další užitečné věci do kuchyně.

Hana Bednářová přihlásila do soutěže babiččin jablečný dezert, jakousi čokoládovou buchtu s marmeládou, ale také s jablky uvnitř. Recept už je docela starý. „Je to tak trochu česko-německé, protože druhá babička byla z Rakouska. Tenhle recept se u nás dědí už z generace na generaci a každý, kdo ochutnal, nechtěl věřit, že je to z jablek,“ komentovala Hana Bednářová.

Jak se tento dezert připravuje, zjistíte už v neděli 4. února po 21. hodině. Recept najdete také na webu pochoutkovyrok.cz.

Do soutěže Pochoutkový rok se můžete přihlásit i vy. Stačí poslat svůj tradiční rodinný recept a zahrát si o poukázky na nákup kuchyňského vybavení v celkové hodnotě 100 tisíc korun. Hraje se celý tento rok a recepty vysíláme vždy v neděli po 21. hodině. Tak do toho!

Recepty můžete posílat buď poštou na adresu: Český rozhlas, Vinohradská 12, Praha 2, na obálku je nutné připsat heslo Pochoutkový rok, nebo můžete recept zaslat prostřednictvím webového formuláře na adrese www.pochoutkovyrok.cz.

Spustit audio