Podnikání je jako manželství. Nesmí se vzdát při první překážce

10. červenec 2018

Nebojte se malého podnikání. I v současné době má smysl začít podnikat. Ale vytrvají jen ti nejsilnější, kteří se nezaleknou první překážky.

„Jsou lidé, kteří se odhodlávají k podnikání velmi dlouho a čekají jen na pošťouchnutí od někoho zkušenějšího, aby se do toho konečně pustili,“ říká podnikatelka Margareta Křížová.

I dnes jsou dobré příležitosti k podnikání

„Na začátku devadesátých let ležely podnikatelské příležitosti všude, ale i dnes můžete rozjet úspěšné podnikání. Všímejte si věcí, které už existují, ale můžete je trochu vylepšit, zjednodušit, upravit,“ radí Margareta Křížová.

Podnikání ve službách má zelenou

Příležitosti jsou ve službách, lidé mají čím dál míň času a jsou ochotni si připlatit za pohodlí. Takže rádi využijí například úklidové nebo zahradnické služby. Stále je v kurzu zdravá výživa a zdravý životní styl. Tady ale pozor. Musíte být skutečně dobří, v této oblasti je obrovská konkurence.

Margareta Křížová

Podnikatelka je u nás známá hlavně díky pořadu České televize Den D, kde vystupovala jako jedna z investorek. Je to úspěšná podnikatelka, která své zkušenosti předává jak velkým firmám, tak malým podnikatelům.

Každý nemůže podnikat v technologiích a vymýšlet aplikace do telefonů. Podnikání je například výzva pro šikovné řemeslníky, kteří se budou vyvažovat zlatem. Už dnes je to problém sehnat truhláře nebo zedníka. „Je to další z oblastí, v čem rozjet podnikání. Navíc, když děláte rukama, máte většinou v pořádku hlavu. Rukodělná práce je velmi osvobozující,“ myslí si podnikatelka.

Spustit audio