Pohlreich, Sapík, světové delikatesy, herci ze Slunečné. Fresh festival se vrací do Pardubic

27. srpen 2021

Po roční covidové odmlce obsadí dostihové závodiště dvoudenní gurmánský festival dobrého jídla a pití. Zavedenou akci čeká v krajském městě 8. díl během posledního srpnového víkendu.

Hlavní kuchařské hvězdy? „Zdeněk Pohlreich nemůže chybět. Jezdí s námi celých deset let, co festival děláme. Letos jsme se domluvili, že přijede oba festivalové dny, v sobotu i v neděli. Vůbec poprvé dorazí cukrářka Iveta Fabešová. Během její show se lidé dozvědí spoustu triků na přípravu sladkostí. Šéfkuchař Jaroslav Sapík se bude na pódiu věnovat zvěřině,“ popisuje organizátor Petr Jirásek.

Jídlo i pití

Na Fresh festivalu se představí několik českých výrobců delikates. Budou to držitelé ocenění Great Taste Awards z Velké Británie, tedy nejslavnější gurmánské ceny na světě. Jde o výrobce marmelád, chilli omáček, čokolád a podobně.

Čtěte také

A pokrmy taky člověk musí spláchnout. „Budeme tam mít 13 místních i vzdálenějších minipivovarů. Zveme taky 10 vinařství. Postavili jsme vinařský stan pro řízené degustace, které se podobají zážitku v moravském sklípku. Na výběr bude i plno míchaných drinků. K tomu se přidá celodenní program o kávě,“ říká Jirásek.

Velkým lákadlem v doprovodném programu by měl být takzvaný Slunečný autobus. V něm zavítají do Pardubic někteří herci z televizního seriálu Slunečná. Nedělní účast na autogramiádě předběžně přislíbili Tereza Brodská, Lucie Benešová, Roman Tomeš a Denisa Nesvačilová. Zazpívá Leona Machálková a celým odpolednem provede Eva Decastelo.

Odpadne lovení drobných  

Stejně jako mnoho jiných festivalů přechází i pardubický Fresh festival na platbu náramkem s čipem. „Můžete si ho po zakoupení nabít libovolnou částkou. Pak pohodlně platíte u všech prodejců. Zbylou částku si můžete samozřejmě zaslat zpátky na účet,“ ubezpečuje Jirásek.

Informace o covidových opatřeních zavěsili organizátoři na internet. Přímo na místě se budou moci účastníci otestovat.

autor: Jakub Malý
Spustit audio

Související