Pondělní Noční linka: Zahrady, zahrádky a zahradníci

7. březen 2022

Máte zahrádku či dokonce zahradu? Co už jste před začátkem jara udělali a co je také potřeba dělat hned, co sleze první sníh a země trochu povolí? Které práce na zahrádce máte rádi? Věnujete se jen okrasným květinám, či spíše máte zahradu jako užitkovou a po celou sezonu máte svou zeleninu i ovoce?

A co malé zahrádky na balkonech a terasách? Už máte připraveny sazenice do okrasných truhlíků, či vyrostlé sazenice rajčat vhodných právě pro balkony? A co vás na zahradničení nejvíce baví a co úplně nejméně?

Mít zahrádku či velkou zahradu je pro někoho obrovská radost a zdroj zábavy a pro někoho zase spíše starost. Ale myslím, že mít kousek své zeleně je pěkná věc. Zahradníkům také začíná sezona, i když někteří zkušení říkají, že ta nikdy nezačíná, protože nikdy nekončí! Co vše je tedy potřeba právě teď začít připravovat? Poraďte nám méně zkušeným!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.