Poslední Aviatická pouť skončila s milionovou ztrátou. Organizátoři hledají sponzory

25. říjen 2017

Letošní ročník aviatické pouti v Pardubicích skončil propadem, ztráta je milion korun. Organizátoři teď shánějí peníze, hledají sponzory a obrátili se i na radnici. Zároveň ale ujišťují, že další ročník ohrožený není.

26 předchozích ročníků bylo ziskových, letos je to poprvé, kdy aviatická pout skončila milionovým dluhem. Sdružení, které akci pořádá, totiž dluží letišti za natankované palivo, které používali do svých strojů účastníci letového programu. To Českému rozhlasu potvrdil jeden z členů organizačního týmu Josef Hadinec: „V letošním roce jsme tady měli skupiny, které odebraly palivo, jenže ho hned neplatily, a to palivo bylo na nás.“

Letos byla navíc kvůli počasí nižší návštěvnost, program dvakrát přerušil déšť. Na vstupném tak organizátoři vybrali míň, než čekali. Teď se proto snaží situaci rychle vyřešit, oslovili sponzory a požádali o pomoc i radnici.

Čtěte také

Náměstek primátora Jan Řehounek (ANO) potvrdil, že v minulosti město už prostřednictvím grantového programu Pardubičtí tahouni aviatiky podpořilo, teď s nimi budou o možném řešení jednat: „Musíme se s nimi samozřejmě sejít. Není to o tom, že bychom to rozhodli my jako vedení města, případně rada. Určitě bychom to museli projednat v zastupitelstvu, proto je naplánovaná v nejbližších dnech schůzka.“

Srovnat dluhy a odejít

Josef Hadinec Český rozhlas ujistil, že příští ročník aviatické pouti ohrožen není, na druhou stranu stávající organizátoři už zvažují, že po letech předají přípravu aviatické pouti někomu jinému. A právě do té doby chtějí ten dluh vyřešit.

autor: ba
Spustit audio