Poslední předvolební debata patří tradičně Českému rozhlasu

6. říjen 2021

Zástupci osmi stran, hnutí nebo koalic s největšími preferencemi se utkají ve společné debatě, kterou budou živě přenášet stanice Český rozhlas Radiožurnál a Český rozhlas Plus v pátek 8. října. Debata začíná po Hlavních zprávách ve 12 hodin a končí minutu před otevřením volebních místností – ve 13:59.

Více než stominutová debata za účasti publika zakončí finální fázi předvolebního vysílání obou zpravodajských stanic Českého rozhlasu. Ty od počátku září přinášely posluchačům informace o všech kandidujících subjektech prostřednictvím několika speciálních pořadů. Do závěrečné superdebaty byli pozváni ti, jimž průzkumy z posledních tří měsíců v průměru přisuzují více jak 3 % získaných hlasů.

Jan Pokorný je častým moderátorem volebních debat

Do debaty byli pozváni Andrej Babiš (ANO), Petr Fiala (SPOLU), Ivan Bartoš (Piráti a STAN), Tomio Okamura (SPD), Vojtěch Filip (KSČM), Robert Šlachta (Přísaha), Jan Hamáček (ČSSD) a Zuzana Majerová Zahradníková (Trikolóra).

Společnou debatu lídrů moderuje ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný; kromě Radiožurnálu a Plusu ji budou ve videu přenášet sociální sítě těchto stanic, web rozhlas.cz a zpravodajský server iRozhlas.cz.

Novináři se mohou do 7. října 2021 akreditovat na adrese blanka.bumbalkova@rozhlas.cz. Pro fotografování bude vymezen čas od 12:00 do 12:15.

Speciální vysílání bude pokračovat i po volbách

Speciální vysílání chystá Český rozhlas i na dobu po uzavření volebních místností. V sobotu 9. října od 14 do 20 hodin nabídnou stanice Radiožurnál a Plus multimediální Volební speciál. V největším rozhlasovém studiu S1 v Praze na Vinohradské třídě ho budou moderovat Jan Pokorný a Jan Bumba. Šestihodinové vysílání nabídne živé vstupy ze všech volebních štábů, reakce politiků a analýzy výsledků voleb.

Volebním výsledkům a jejich prvním dopadům v praxi se bude věnovat i Povolební speciál – rozhodnuto v neděli 10. října. Moderátor Tomáš Pancíř v něm se svými hosty rozebere, co výsledky voleb budou znamenat pro další vývoj v České republice. Hodinový pořad odvysílají od 10 hodin také stanice Český rozhlas Radiožurnál a Český rozhlas Plus.

Spustit audio