Pozvi zdravotníka na dort. Lidé oceňují boj s covidem v první linii, darované sladkosti jsou důkazem

11. duben 2021

Obecně prospěšná společnost Lebeda Jičín o.p.s. pokračuje ve svém projektu Pozvi zdravotníka na dort. Díky lidské solidaritě a příspěvkům dárců převzali další dorty zdravotníci z oddělení ARO a z oddělení chirurgie B Oblastní nemocnice v Jičíně.

Čtěte také

Podpora má název Pozvi zdravotníka na dort a při posledním předávání byla s mikrofonem i redaktorka Vlaďka Wildová. Za společnost Lebeda Jičín o.p.s. předávala dorty Anna Sedláčková.

"Jsme moc rádi, že Lebeda přišla s nápadem, který je unikátní a dlouhodobý, začal už na podzim loňského roku. Moc si toho vážíme a děkujeme široké veřejnosti, která na sladké pochoutky přispívá. Je to pro nás povzbudivé, protože to ukazuje, že si lidé naší práce váží. To potěší dvojnásob," uvedl Tomáš Boček, původně fyzioterapeut, který už půl roku vypomáhá jako záchranář na oddělení ARO.

Sladké pozdravy pro zdravotníky

Volné pokračování předchozího projektu "Pozvi zdravotníka na kávu" chce alespoň trochu osladit náročnou službu zdravotníkům Oblastní nemocnice Jičín v první linii.

„Jelikož jsme se na podzim shledávali s pozitivními reakcemi ze strany zdravotníků, rozhodli jsme se volně navázat i letos v předjaří. Situace spojená s koronavirem se totiž moc nezměnila a máme za to, že zdravotníci při svém nasazení a úsilí sladkou podporu ocení. Pečují o naše zdraví, bojují za naše životy. A my z Lebedy moc děkujeme všem, kteří to cítí taky tak a na sladké dobroty dál přispívají,“ vzkazuje Anna Sedláčková z Lebedy Jičín o.p.s.

Lebeda Jičín o.p.s. vznikla v květnu roku 2014 a působí na Jičínsku. Je to parta kamarádů širokého věkového i profesního záběru. Jsou mezi nimi sociální pracovníci, doktoři (medicíny a psychologie), speciální pedagogové, preventisté. Hlavním zaměřením je práce s dětmi s různým znevýhodněním. Připravují pro ně mj. letní tábory, víkendová setkání, kroužky. Lebedí součástí je i osvěta široké veřejnosti, vzdělávací pořady a přednášky. Členy Lebedy baví posunovat hranice postižení a vnášet čerstvý vítr nejen do volnočasových aktivit pro obyčejné děti a mladé dospělé. Baví je zprostředkovat lidem "všední" zážitky nevšedními způsoby. Projekt „Pozvi zdravotníka na dort“ je nadstavbou současné neobvyklé doby, která se obvyklému působení Lebedy trochu vymyká.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.