Pracovník Spolany zemřel při čištění cisterny

5. únor 2003

Jeden z pracovníků neratovické chemičky Spolana se dnes smrtelně zranil při čištění cisterny. Následkům zranění okamžitě podlehl. Nehodu vyšetřuje policie i speciální komise ustavená vedením Spolany. K tragédii došlo ve 13:45. Dvaapadesátiletý muž při práci v cisterně omdlel. Jeho spolupracovník okamžitě zavolal pomoc, ale jeho kolegu již nebylo možné zachránit. Přesné příčiny úrazu a další okolnosti se teprve vyšetřují.

Nehoda se nápadně podobá tragédii, která se odehrála ve Spolaně koncem loňského září. Tehdy dva muži vstoupili do cisterny bez ochranných pomůcek, nadýchali se dusíku a oba upadli do bezvědomí. Jeden z mužů na následky zranění později zemřel v nemocnici. Na rozdíl od dnešního smrtelného úrazu šlo tehdy o pracovníky externí firmy.

Spolana tehdy prohlásila, že externí firma i její pracovníci pracovali ve Spolaně v rozporu s firemními předpisy. Prohlásila také, že po úrazu zpřísnila bezpečnostní opatření a školení zaměstnanců. O to závažnější je fakt, že dnes přes všechna opatření nastala podobná tragédie a navíc při ní zemřel kmenový zaměstnanec firmy.

Spustit audio