Prázdniny skončily i hercům. Co na novou sezónu připravilo divadlo Drak v Hradci Králové?

8. září 2015

Začátek září znamená konec prázdnin nejen pro školáky, ale i pro herce. V hradeckém divadle Drak se proto intezivně zkouší a vše se připravuje na novou sezónu, která bude už 58. v pořadí. A na tu letošní toho v divadle připravili opravdu hodně.

S uměleckou ředitelkou Dominikou Špalkovou stojíme v sále Divadla Drak. Co čeká návštěvníky v nové sezóně?

"Pro naše věrné diváky a návštěvníky chystáme řadu zajímavých premiér. Začali jsme první čtenou zkoušku titulu, který se jmenuje "Čert a Bára". Ten bude mít premiéru 10. října. Režíruje ji hostující režisér Jiří Jelínek, který je dlouholetým loutkářem. Tak jsme zvědaví jaké oživení bude v případě tohoto našeho prvního titulu", usmívá se Dominika Špalková.

Čtěte také

A nějaké další tituly, které se chystá Divadlo Drak uvést?

"Všechno je to teprve v přípravách. Ale bude to určitě v režijním a dramaturgickém tandemu našich Jakuba Vašíčka a Tomáše Jarkovského. Pro diváky chystáme také předplatné a každý čtvrtek u nás mohou diváci zažít představení pro dospělé", říká Dominika Špalková.

Hostem PéHáčka Lady Klokočníkové je umělecká ředitelka královéhradeckého divadla DRAK Dominika Špalková.

Co ta večerní představení pro dospělé či dospívající mládež přinesou?

"Budou to jednak divadelní představení, dále koncerty. Dál chystáme novou vernisáž teď na podzim protože se nám vytvořil nový galerijní prostor", vysvětluje Dominika Špalková.

Stoupáme do zkušebny. A podíváme se na první zkoušku nové hry.

První představení nové divadelní sezóny uvede Divadlo Drak v Hradci Králové v úterý 8. září.


Zvětšit mapu
autor: zen
Spustit audio