Při partičce pokeru kouzelníka Michala Zapletala kamarádi nikdy nenechají míchat karty

V hospodě nevytahuje balíček karet, který nosí v kouzelnickém modrém kufru s iniciálami MZ. „Hrajeme s jinými a k míchání se nikdy nedostanu. Možná proto prohrávám,“ směje se Michal Zapletal.

Učarovala mu mikromagie, kouzlení, při kterém nevystupuje na jevišti, ale obchází hosty mezi stoly, oslovuje je na baru, v šatnách a vytváří triky přímo před jejich očima. „Mám rád zábavu a rád ji dělám,“ zdůrazňuje.

Michal Zapletal tvrdí, že správný kouzelník by se v začátcích měl naučit pracovat hlavně s balíčkem karet. Musí je umět zamíchat, správně držet v ruce, vědět, v jakém jsou postavení a taky to, jak je prezentovat. Pak teprve může přejít k dalším pomůckám.

Ruce nesmí zahálet, proto trénuje po večerech několikrát týdně. „Navíc každé vystoupení je trénink,“ říká fanoušek mikromagie. A dodává, že na manželce triky nezkouší, protože ta už má prokouknuté všechny kouzelníky. Používá zrcadlo.

Žije v Přerově, který považuje za klidné a pohodové město. „Máme hezkou knihovnu, muzeum, spoustu kaváren, nákupní centrum, městský park. Zastavte se, až budete projíždět,“ zve kouzelník Michal Zapletal.

autor: voj
Spustit audio