Primátor Stříteský oznámil kandidaturu na místopředsedy ODS

5. listopad 2002

Pardubický primátor Jiří Stříteský se po vyhraných komunálních volbách rozhodl kandidovat na místo místopředsedy ODS. Z tohoto důvodu také na konci listopadu odstoupí z funkce předsedy regionální organizace. Stříteský dnes uvedl, že v jeho záměru ho utvrdilo i 11tisíc voličských preferencí.

Pane primátore, z jakého důvodu odstupujete 25. listopadu z funkce regionálního předsedy ODS?

Protože se chci ucházet o funkci místopředsedy v prosinci na kongresu ODS. Byl jsem navržen dvěmi oblastmi. Konzultoval jsem to s řadou dalších oblastí a myslím si, že jsou příznivě nakloněni, takže se o to budu ucházet.

R.Línek a J.Stříteský

Proč jste s tímto rozhodnutím počkal až po volbách?

To je velmi jednoduché. Protože jsem čekal jak dopadne výsledek v Pardubicích. Trošinku mne k tomu povzbudilo jedenáct a půl tisíce referenčních hlasů a jsem přesvědčen o tom, že kdybych prohrál volby v Pardubicích, takže nejsem dostatečně schopný k tomu, abych kandidoval do nějaké jiné funkce. Kdo neumí vyhrát doma, nemá cenu, aby škrábal někde jinde na vysokou funkci.

A máte nějaký cíl pokud budete zvolen jako místopředseda?

Můj cíl je jediný a je to cíl, že nemám žádné osobní ambice získat nějaké postavení, ale udělat všechno proto, abysme se stali takovou stranou, která je otevřená pro celou pravici, abysme nebyli to, z čeho jsme občas někde nařčeni, že jsme elitáři, arogantní, nekomunikativní atd. Já tam chci tuto roli místopředsedy sehrát.

ODS
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.