Připálený pudink u dna je běžný problém, který můžete jednou provždy vyřešit
27. srpen 2021
Vaříte pudink a běžně se vám připaluje u dna? Vymažte hrnec nejdříve máslem a uvidíte, že se to už nestane a pudink bude krásně voňavý.
Aby byl váš koláč z litého těsta krásně nadýchaný, přidejte do připraveného těsta ještě deci vlažné vody.
Přesolenou polévku zachráníte rozšlehaným vajíčkem. Nalijte ho do vařící polévky a po chvíli seberte z povrchu, nebo polévku přeceďte.
Vaříte maso a to nechce změknout? Zkuste při varu přidat trochu piva.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.