Přípravná třída při Zvláštní škole v Pardubicích zaniká

26. září 2002

Přípravná třída při Zvláštní škole v Pardubicích zaniká. Po šestileté existenci tak děti romského původu, či ze sociálně slabších rodin ztrácejí šanci se lépe připravit na školní docházku. Ředitelka Zvláštní školy Ludmila Nýdrová tvrdí, že naplnit třídu bylo problémem už loni. A na začátku letošního roku bylo přihlášeno pouze osm dětí:

"Dostali jsme se do situace, že na konci loňského školního roku jsme měli pouze pět přihlášek a k začátku letošního školního roku se situace nezlepšila a měli jsme osm přihlášených dětí. V souladu se zněním metodického pokynu Ministerstva školství, který říká, že pro otevření třídy má být minimálně deset dětí a průměrná docházka klesnout pod sedm, tak jsme dali možnost v začátku roku, aby třída eventuálně pokračovala, pokud se stav do 15., což je polovička měsíce, doplní. Bohužel se tak nestalo. Tohle vše mě vedlo k tomu, že jsme činnost třídy ukončíme."

třída ZŠ
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.