Protančete se k lepší náladě. V Taneční škole InDance vědí, jak na to

11. září 2020

Umělecká vedoucí Tanečního studia InDance Marie Piskořová Veselá má kořeny v našem kraji, konkrétně v Chrudimi.

Možná vám něco řekne jméno její maminky. Je to Věra Veselá, která založila Chrudimské taneční studio. Tento soubor se pak stal slavným díky známé televizní soutěži Dva z jednoho města.

Marie vyrůstala v tomto prostředí odmalička, takže není divu, že tanec se stal jejím životem. „Pro mě je tanec radost a způsob, jak vyjádřit emoce, jak tělo dostat do souhry s duší. Jsem přesvědčená, že tanec může obohacovat lidi po celý život. A co je důležité, tancem se dá dělat i prevence správného držení těla,“ popisuje blahodárné účinky tance Marie Piskořová Veselá. Tahle štíhlá dáma vede Taneční studio InDance s působností v Praze, Pardubicích a Chrudimi. 

Ukázková hodina tance v Pardubicích

Přijďte se podívat na ukázkovou hodinu tance do Tanečního studia InDance. Koná se v tanečním sále v Pardubicích Polabinách v úterý 15. září odpoledne. Hlásit se na hodiny tance mohou nejen děti, ale i dospělí. V Chrudimi se Taneční studio InDance prezentuje na gymnáziu ve starobylém tanečním sále se zrcadly.

Tančit se dá i v obýváku

V dnešní koronavirové době se hodně lidí uchyluje domů, ať už dobrovolně nebo z nutnosti.

„Ale ani tam se nemusíme nudit. Zkuste si nahrát pět oblíbených písniček. Začněte pomalou písní na protažení svalů, teprve pak můžete začít posilovat pořádným tancem. Začněte vždy od středu těla, zaktivujte břicho a protáhněte záda, přidejte napnuté nohy, můžete se předklonit, potom protáhnout paže do šířky – nadechnout a schoulit se a vydechnout. Nezbytné je správné dýchání. Ale chce  to vidět. InDance je svobodná škola, která využívá obrovskou škálu pohybů, přijďte se inspirovat,“ říká umělecká vedoucí Marie Piskořová Veselá.

Spustit audio

Související