Provoz na železniční trati mezi Kolínem a Prahou zpomaluje výluka

17. duben 2014

Dostat se vlakem například z Kolína do hlavního města může být od dnešního brzkého rána o něco problematičtější. Mezi stanicemi Praha-Běchovice a Úvaly je totiž kvůli výluce omezený provoz. Během velikonočních prázdnin tak musí cestující počítat se zpožděním vlaků nebo i s odklonem některých souprav.

Důvodem je dlouho odkládaná oprava frekventované železniční tratě z Prahy-Běchovic do Úval. Na zhruba deseti kilometrech projdou modernizací koleje, výhybky, stanice i podchody. Provoz v úseku bude omezen jen na jednu ze tří kolejí. Na trať se tak vejde méně vlaků.

Po dobu výluky bude část dálkových spojů jezdit mezi Prahou a Kolínem přes Lysou nad Labem. Pro rychlíky dočasně platí mimořádný jízdní řád. I tak ale některé spoje mohou nabrat zpoždění, a to až 15 minut.

Modernizace zvýší rychlost vlaků na trati

Výluka se ale dotkne i regionálních spojů. V úseku Praha - Poříčany - Kolín na lince S1 je třeba počítat s posunutými časy odjezdů jednotlivých spojů až o 12 minut.

Spoje mezi Berounem, Prahou a Úvaly pak dočasně jezdí v úseku Praha hlavní nádraží – Praha-Běchovice o 9 minut později. Zpět z Prahy-Běchovic pojedou ale podle pravidelného jízdního řádu.

Případné dotazy cestujícím zodpoví vlakové čety, které budou v neustálém spojení s dispečinkem.

Dálkové vlaky pojedou podle upravených jízdních řádů do Velikonočního pondělí 14 hodin. V případě regionálních vlaků skončí výluka o něco později - konkrétně z pondělí na úterý o půlnoci.

Práce na této železnici skončí do konce příštího roku. Vlaky pak budou po trati jezdit až 160kilometrovou rychlostí.

Výluka žel. trati v úseku Praha-Běchovice - Úvaly
autoři: Michal Trnka , duch
Spustit audio