Provozovatelé kempů finišují, léto mají obsazené na 40 %

18. červen 2015

Klasické kempy, ať už s bydlením v chatě, ve stanu nebo v karavanu jsou pro letní dovolenou stále oblíbené. A protože se blíží prázdniny, mají provozovatelé plné ruce práce s přípravou na hlavní sezónu.

Jak jsou kempy obsazené a jak správně ubytování vybrat, zjišťoval redaktor Josef Ženatý.

Provozovatelé, které jsme oslovili, se shodli na tom, že na léto mají zaplněno asi 40 % celkové kapacity. Očekávají ale že se to změní, protože mnoho lidí nechává rezervace na poslední chvíli. Nebo třeba výlet neplánují dlouho dopředu a pak najednou potřebují ubytovat.

Provozovatel kempu na Konopáči Bohumil Starý řekl, že sice mají rezervací víc, než v minulém roce, ale i tak zrušili zálohy na ubytování. Dřív pokud si někdo objednal ubytování, tak musel zaplatit zálohu, aby kemp měl jistotu, že ten člověk skutečně přijede. Ale když pak nepřijel, tak s vracením záloh prý měli zbytečně moc starostí.

Osobní reference jsou nejspolehlivější

Nejlepší způsob jak si kemp prověřit je, zeptat se někoho kdo tam byl. Ale pokud tato možnost není, tak existuje Asociace kempů ČR, která sdružuje některé kempy a tam samozřejmě platí určitá pravidla, co musí daný kemp splňovat, jak má co vypadat atd.

Takže pokud má logo asociace, tak by měl být prověřeý, že je všechno v pořádku a že tam člověk najde opravdu všechno, co je inzerované. A podle kvality služeb pak kemp dostane příslušný počet hvězdiček.

Kempy se hodnotí z mnoha hledisek. Od toho, jak vypadá recpce, přes ubytovací zařízení, sprchy, posekanou trávu, až po hřiště a jiné sportovní vyžití. Všechny tyto údaje si každý může dohledat na internetu, stejně tak jako seznam kempů, které asociace sdružuje a to na stránkách www.camp.cz.

autor: zen
Spustit audio