Provozovatelé sportovišť v Pardubicích počítají s velkými ztrátami

9. říjen 2020 10:36

Dvoutýdenní zavření sportovních center či bazénů způsobí provozovatelům značné ztráty. Například v plaveckém areálu v Pardubicích budou zaměstnanci od pondělí pár dní uklízet, pak zůstanou doma.

Vláda nařídila od dnešního dne uzavření posiloven, bazénů i všech vnitřních sportovišť. Provozovatelé se obávají, že ani po 14 dnech nebudou moct otevřít. „Na jaře jsme dostali kompenzace od úřadu práce. Po znovuotevření jsme se dostali zpátky na návštěvnost i tržby loňského roku. Rozjelo se to nad očekávání dobře. Říkali jsme si, že je to konečně za námi,“ řekl ředitel plaveckého areálu Jiří Vysoudil.

„Pondělí, úterý, středa uděláme kompletní úklid a dezinfekci. Pak budou zaměstnanci doma, protože jiná práce tady pro ně není. Nevěřím, že po 14 dnech otevřeme, určitě nás nechají zavřené i přes (podzimní) prázdniny,“ odhaduje Vysoudil.

Crossfit - fitness

V kondici podle videa

Provozovatel centra CrossFit Pardubice František Hanovec přišel na jaře kvůli uzavření o desítky tisíc korun na tržbách. Obává se, že se situace bude opakovat. „Znamená to pro mě finanční komplikace, protože první uzavření na jaře, které trvalo šest týdnů, byl zásah do našeho rozpočtu. Mluví se o tom, že to bude trvat 14 dní, ale uvidíme, jak dlouhá ta pauza vlastně bude,“ řekl František Hanovec.

Trenér během jara aspoň natáčel instruktážní videa, aby si lidé mohli zacvičit doma nebo venku, u klientů měla ohlas. Když se ale mohli vrátit zpět do centra, bylo znát, že jim klesla kondice.

Michaela Ceplová chodí na crossfit každý den, sportu se věnuje pravidelně. Zavření sportovních center je pro ni nepříjemné. „Člověk se potřebuje po práci hýbat, vyčistit hlavu. Můžeme sice využít aktivity venku, ale teď určitě nebude příznivé počasí. Asi budeme muset být zavření doma. Bude to nápor na psychiku, pokud jsme zvyklí vypustit endorfiny, odreagovat se sportem,“ dodala.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související