První zákazníci chodí pro pečivo už po páté hodině ráno

29. březen 2018
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Upečené mazance z pece postavené v roce 1944, rodina pekařů Adamců navazuje na předka pekaře z roku 1906 v Nekoři

Vydali jsme ze za pekařem, pekařskou tradicí pěti generací rodu Adamců z podhorské obce Nekoř.

První, co každého v pekárně rodu Adamců upoutá, je neobvykle krásná pec. Celá stěna září býlími obklady a mezi nimi jsou dvoje litinová dvířka do pece. Obyčejná dvířka, ale v minulosti dbali i na krásu funkčních prvků. Dnes bychom řekli produktový design.

Parní pec Adamců je mezi pekárnami známá. I na střední průmyslové škole potravinářské učitelé o ní obdivně studentům vyprávějí.

Spustit audio