Recept manželů Evy a Václava Hudečkových na životní lásku a vztah: Poctivě se k sobě chovejte hezky

29. duben 2023

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 00:46 Recept na lásku od manželů Evy a Václava Hudečkových
  • 04:45 Láska jako věčné téma s párovým terapeutem Lukášem Dastlíkem
  • 09:19 Jak láska provází životem skladatele Jiřího Vondráčka
  • 13:58 Nová kniha a jarní plány spisovatelky Aleny Mornštajnové
  • 17:18 K čemu jsou dobré rozjasňovače vám poví kosmetický rádce
  • 20:25 Podíváme se na výživové hodnoty hovězího masa
  • 24:22 Je tu již 27. ročník ankety Šarmantní osobnost roku

Čtěte také

Podle mnohých z nás je květen nejkrásnějším měsícem roku. Aby ne, je to přeci lásky čas. První máj je spojován s romantikou a v tomto duchu se odvíjejí i všechny lidové tradice, včetně prvomájového polibku pod rozkvetlou třešní.

Tato doslova zázračná pusa by měla slibovat ženám celoroční krásu, zdraví a také lásku. A tak o lásce a náklonnosti je i rozhovor s harmonickým manželským párem Evou a Václavem Hudečkovými, kteří jsou spolu už 46 let.

Houslista Václav Hudeček patří ke stálicím českého koncertního umění a Eva Hudečková, za svobodna Trejtnarová, je populární českou herečkou i spisovatelkou. Eva je narozena ve znamení Střelce, Václav je potom Blíženec.

Jak jdou tato znamení zvěrokruhu dohromady, zajímalo redaktorku Vlaďku Wildovou.

Čtěte také

„Oheň bez vzduchu by nehořel. Takže se vlastně k sobě ohromně hodíme. Jak Venoušek fouká, tak já plápolám. A jak hořím, tak ho zase hřeji. Takže to je ideální kombinace,“ říká Eva.

A Václav doplňuje. „Venoušek je opečováván, takže je naprosto v pohodě. Prý ženy Střelci jsou takové opečovávatelky, a pokud je to pravda, tak moje žena je pečovatelka na druhou. Já se mám dobře.“

Střelci prý jsou velmi aktivní a také dobří pozorovatelé. Tak jsem si vzpomněla na vaše knížky a vlastně i herectví je pozorovací profese.
„Ano, musíte se dívat, protože z toho se učíte a berete rozum. I další život je udělám z těch znalostí a zkušeností. Opravdu se říká, že Střelec patří k přemýšlivým a filosofickým znamením, a já jsem ráda, že jsem se takto narodila. Protože miluji svět ducha,“ říká Eva.

Víte, co je vašemu manželu Blíženci vlastní pro jeho znamení?

Čtěte také

„Myslím si, že Venoušek je typický Blíženec pouze v tom, že má obrovské množství mimořádných talentů. Ale jinak se o Blížencích říká, že jsou hodně rozpolceni a nespolehliví. Je tam plejáda ne příliš dobrých vlastností, které ale on vůbec nemá. Takže si myslím, že u něj hraje velikou roli ascendent, a ten má do Vah, takže to je úplně andělské.“

„Dobrých Blíženců je ale strašně moc. Já jsem na to nikdy příliš nevěřil, ale Blíženec je opravdu dobré znamení, a něco na tom je, máme dvě tváře. Ale já jsem atypický Blíženec, protože já používám jen toho hodného v sobě,“ usmívá se Václav Hudeček.

Jaký je váš recept na společný život a sounáležitost či vytrvalost?

Čtěte také

„Chovat se k sobě hezky. Naše celá země si nějak odvykla se k sobě hezky chovat. Když čtete reakce na sociálních sítích, tak čtete tolik zloby a nenávisti. A když se rozhodnete s někým žít, tak na prvním místě ho musíte mít rád a vážit si ho. A musíte se k němu chovat hezky,“ zní Václavův recept.

„Ta opravdická a nefalšovaná láska v sobě nese poctivost. A to si myslím, že je vůbec nejkrásnější lidská vlastnost. Ona zahrnuje úplně všechno, poctivost v lásce, v přátelství i v zaměstnání. Když jsou lidé k sobě poctiví, ten vztah je láskyplný, tak se jim nemůže nic stát," dodává s úsměvem Eva.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související