Ředitel výroby Hanácké Kyselky: louh se do nápoje nedostal při výrobě

15. listopad 2002

Policie zjišťuje,odkud se vzal louh v kyselce, které se v sobotu napila třicetiletá žena. Ředitel závodu v Horní Moštěnici, kde se Hanácká kyselka vyrábí, Josef Doležel, odmítá možnost, že by se louh dostal do nápoje při výrobě.

"Je to technologicky zcela nemožné, protože aby se louh nebo případně jakákoliv látka mohla dostat do PET láhve při stáčení, protože to prostě nejde. Vlastně se vyfoukne láhev, pak jde tato na plnicí linku, kde se v monobloku vystříkne napřed vodou, obrácená dnem nahoru, pak teprve hned vedle navazuje karuselový plnící systém, kde je 72 lahví vedle sebe, kde se plní minerální vodou a hned navazuje šroubování, kde se uzavře a je to celé nedostupné lidské ruce, protože po otevření toho monobloku se celé zařízení zastaví, takže se nikdo sem nemůže dostat. Navíc v tomto systému se nepoužívá louh."

Hanácká Kyselka
autor: rak
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.