Restaurace Pivovar Safari pomáhá nosorožcům

Prázdninový seriál „Kde se dobře vaří, tam se dobře daří“, nás dnes zavede do Dvora králové nad Labem, do pivovaru Safari.

Nová restaurace  je v africkém stylu v interiéru je sbírka unikátních věcí dovezených přímo z Keni. Je příjemnou zónou, kde nasbíráte energii a doplníte kalorie po dlouhé procházce v Safari parku Dvůr Králové.

Češi jsou národem, který ryby moc nebaští. To ala neplatí v královéhradecké restauraci Aquarium

Restaurace Aquarium se zaměřuje na středomořskou kuchyni

Celé prázdniny s Habadějem cestujeme po východních Čechách a mapujeme pro vás kde se dobře vaří. Už jsme ochutnali ledacos a možná, že jste si některé recepty, které zazněly z Habaděje, také doma vyzkoušeli. 

Varné nádoby na pivo tvoří srdce restaurace a jsou také jediný, viditelný prvek v  pivovaru, zbytek je umístěn v patře. Pivo, které se tady vaří, pomáhá nosorožcům, což je zásadní zvíře nejen pro Safari park.

„Je naším erbovním zvířetem a z každého litru vyrobeného piva v tomto pivovaru přispíváme na ochranářské projekty těchto ohrožených zvířat“, říká jednatel firmy Gastro Safari, Igor Mašín.

V restauraci jsme si připravili Marocké kuře

Suroviny

kuřecí stehna
sůl a pepř
mletý římský kmín
koriandr mletý
nať koriandru
10 rozinek
sušené fíky
kurkumu
pomeranč
červenou cibuli
kokosové mléko
máslo

Postup

Kuřecí stehna si rozsekneme na půl, osolíme, opepříme. Do hlubokého pekáčku vložíme maso, přidáme drcený kmín, koriandr, rozsekanou nať koriandru, nakrájené fíky, pomeranč a trochu kůry z pomeranče, kurkumu, cibuli nakrájenou na měsíčky a omyté grenaille brambůrky. Vše pečeme v troubě na 150 stupňů asi 50 minut. Pekáček vyndáme, přilijeme trochu kokosového mléka, přidáme kousek másla a opět dáme péct na dalších 50 minut. Po té vyndáme a můžeme servírovat. Ozdobit Marocké kuře můžeme na talíři rozkrojeným fíkem. Dobrou chuť!

Restaurace Pivovar Safari
autor: Blanka Malá
Spustit audio