Řidiči budou moct dál parkovat v bývalém lihovaru v Pardubicích

6. prosinec 2017 07:10

Prostor bývalého pardubického pivovaru bude dál sloužit jako záchytné parkoviště.

Areál má nového vlastníka, radnice s ním teď bude uzavírat smlouvu o prodloužení provozu.

Řidiči tak budou moct i příští rok místo s čtyřmi sty parkovacími místy využívat. Potvrdil to vedoucí odboru dopravy Vladimír Bakajsa.

Na stole města je prodloužení smlouvy. Je tu jeden jediný rozdíl, výpovědní lhůta nebude šest měsíců, jako doposud,ale jen jeden měsíc," řekl Bakajsa.

Areál koupila jedna ze společností podnikatele Jaroslava Strnada. Mediální zástupce Strnadových firem Andrej Čírtek plány s bývalým lihovarem zatím nezveřejnil. V katastru nemovitostí je stále zapsaným vlastníkem pražská společnost Saler, která se zabývá pronájmem bytových a nebytových prostor.

Pardubická radnice se pokouší zlepšit průjezdnost města, nechala přeprogramovat semafory u nádraží

Semafor

Semafory u pardubického nádraží začaly fungovat v jiné frekvenci. Radnice je nechala přeprogramovat, aby se zmírnily kolony a zvýšila plynulost provozu. 

Jako parkoviště se zhruba 400 místy funguje plocha od roku 2014. Město si ji tehdy pronajalo, protože u hypermarketu Albert tehdy existovala možnost, že obchodní řetězec místa zpoplatní. Argumentoval tím, že desítky aut blokují místa celé dny a jeho zákazníci nemají kde zaparkovat.

Stání u hypermarketu i v areálu bývalého lihovaru jsou stabilně z většiny obsazená. Ve všední dny tam řidiči těžko hledají volné místo. Obě parkoviště slouží mimo jiné lidem, kteří cestují vlaky nebo linkovými autobusy.

Další parkovací místa v Pardubicích vzniknou, nicméně nebudou přímo u nádraží. Město plánuje výstavbu terminálu Jih u sídliště Dukla, kde bude parkoviště. Lidé se dostanou na nádraží po lávce vedoucí přes kolejiště. Parkovací dům by měl také někdy vzniknout v centru u letního stadionu.

autor: Drahomíra Bačkorová | zdroj: ČTK
Spustit audio