Rok prošlou hořčici bychom konzumovat neměli
„Dnes jsem si přečetla na internetu, že například mouka, káva, med nebo hořčice vydrží třeba i rok po době trvanlivosti a že bychom je neměli vyhazovat a klidně zkonzumovat.“ Tento dotaz napsala do pořadu Poradíme vám posluchačka Marie. JUDr. Pavlína Lehká z regionálního inspektorátu SZPI v Plzni to rozhodně takto jednoznačně nevidí.
Je třeba posoudit vůni, barvu a konzistenci výrobku. Nehledě na to, že některé plísně pouhým okem neuvidíte a konzumovat takový výrobek by bylo riskantní. Z tohoto pořadu se mimo jiné také dozvíte více o tom, jak se nejčastěji zkresluje kvalita medu nebo jaká je kvalita dovozové zeleniny. Dostalo se i na některé zavřené restaurace, které doplatily na nečistotu, nepořádek a nedodržování základních hygienických pravidel.
Související
-
Tinnitus vám může ze života udělat peklo
Podle odhadů každý pátý člověk trpí sluchovou vadou, u starších 65 let je to dokonce každý druhý muž a každá třetí žena.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.