U přijímaček na DAMU mě pustili jen do druhého kola, vzpomíná herec a moderátor Petr Vágner

„Věra Galatíková mi u zkoušek radila, ať dělám něco jiného,“ přiznává Petr Vágner. O pár let později se potkali na prknech Stavovského divadla. „Omluvila se mi,“ dodává.

„Běž na herce, tam nemusíš nic umět, navíc tam piješ víno, občas něco zahraješ a oni ti za to ještě zaplatěj,“ radil mu jeho spolužák ze Střední školy polygrafické. Už mu stihl vysvětlit, že tak to opravdu není. „Je to krásná práce, ale taky řehole,“ uznává Petr Vágner. Těší ho, že si mohl zahrát a učit se od takových velikánů, jako byli pánové Lukavský, Kodet, Poloczek nebo Rösner.

Člověk, který hraje ve filmu a televizi, by měl podle Petra Vágnera rozhodně dělat divadlo, to je ten pravý kumšt. „Kladl mi to na srdce Radek Brzobohatý,“ říká Vágner. A tak vedle toho, že natočil řadu seriálů, třeba Búrlivé víno, Ordinaci v Růžové zahradě, Přístav nebo Modrý kód, a taky filmů, hraje na několika scénách.

Volný čas věnuje své rodině, manželce a dvěma dětem, které vede ke sportu. On sám si vyzkoušel judo, karate a thajský box. Baví ho extrémní běhání, v Austrálii absolvoval adrenalinový Spartan Race.

autor: voj
Spustit audio