Rychnovská nemocnice je atraktivnější pro mladé lékaře

20. září 2010

V roce 2010 byly uděleny nemocnici v Rychnově nad Kněžnou Akreditace pro specializační vzdělávaní v oborech Chirurgie, Dětské lékařství a Gynekologie a porodnictví. Akreditaci pro obor Ortopedie má nemocnice udělenou již od konce roku 2009. Dále nemocnice uspěla v prvním kole žádostí na tzv. rezidenční místa, přidělovaná Ministerstvem zdravotnictví ČR. Rychnovská nemocnice je tak od letošního roku atraktivnější pro mladé lékaře. Čerství absolventi lékařských fakult tam mohou nově získat atestace ve čtyřech oborech. Nemocnici to přináší možnost vychovat si vlastní lékaře a pacientům pak do budoucna kvalitnější léčbu. Podrobnosti v rozhovoru Jiřího Fremutha s ředitelem oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou.

Oblastní nemocnice Rychnov nad Kněžnou a. s. poskytuje komplexní zdravotní péči v oborech vnitřního lékařství, dětského lékařství, gynekologie a porodnictví, chirurgie s urologickým ordinariátem, ortopedicko-traumatologického lékařství. Nemocnice disponuje oddělením ARO včetně lůžkové stanice. Dále poskytuje ambulantní péči v oborech onkologie a hematologie.
Všechna oddělení jsou vybavena moderními technologiemi, které ve spojení s kvalitním odborným personálem garantují vysokou kvalitu poskytované zdravotní péče.

Spustit audio