Sbírka na týranou fenku v Chrudimi vynesla tři čtvrtě milionu korun

22. březen 2013

Na konto pro týranou fenku Rosi poslali dárci tři čtvrtě milionu korun. Chrudimský útulek sice sbírku minulý týden ukončil, ale peníze stále ještě proudí dál.

Už teď je jasné, že dary několikanásobně převýší skutečné náklady na léčbu a péči o těžce poraněného psa. Peníze by tedy měly směřovat i do jiných zařízení pro zvířata.

„Rozhodli jsme asi na čtyřech nebo pěti okruzích, kam bychom peníze mohli rozdělit. První okruh je samozřejmě nynější i následná péče o Rosi, kde předpokládáme, že bychom se do 150 tisíc měli vejít,“ uvedl zástupce provozovatele chrudimského útulku Petr Kopecký.

„Další sumy říkat nebudu, kolik kde bude, ale bavili jsme se o tom, že bychom podpořili útulky v našem regionu, které jsou tři až čtyři, takže tam by šlo po deseti až dvaceti tisících. Dál bychom řešili fond na postižená zvířata přímo u nás a zbytek peněz by potom šel na chod útulku a na zlepšení prostředí pro psy,“ doplnil.

Zhruba tříletou fenku v zuboženém stavu našli lidé předminulý víkend na poli nedaleko Rosic. Okolo krku měla těsně utažený obojek z kabelů, který vrůstal do živého masa a způsoboval zvířeti silnou infekci. Podle veterinářů se Rosi rychle zotavuje a má dobrou šanci na úplné uzdravení.

Případem se zabývá i policie kvůli podezření z porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání.

autoři: dka , kop
Spustit audio