Sekaná pikant - vítězná v soutěži o nejlepší sekanou
Potřebujete: 60 dkg mletého vepřového masa 16 dkg kuřecího masa 18 dkg uzeného masa 10 dkg uzeného sýra 30 dkg cukety 30 dkg sladké papriky (čerstvé) 2 středně velká rajská jablíčka 2 polévkové lžíce smetany 2 kávové lžičky mleté lahůdkové papriky špetka bazalky 1 polévková lžíce koření na sekanou 1 polévková lžíce grilovacího koření 2 kávové lžičky tymiánu 2 polévkové lžíce jedlého olivového oleje 4 vajíčka 4 stroužky česneku - prolisovat 4 polévkové lžíce zasmažené cibulky 2 kávové lžičky podravky - může být i ostřejší 150 ml hladké mouky 200 ml strouhanky sůl, pepř dle chuti několik lístků zelené máty, může být asi 5 lístečků zeleného tymiánu
Postup:
Vepřové maso klasicky umeleme, kuřecí maso nakrájíme na drobné nudličky, uzené maso nakrájíme na malé kostičky cca 1x1 cm, uzený sýr nakrájíme na stejné kostičky jako uzené maso, papriky a cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, rajská jablíčka rozkrájíme na drobné kousky. Dobře promícháme a pečeme při 190ti stupních asi 50 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.