Servis od 8. do 15. 4. 2010

8. duben 2010

Bohatá nabídka koncertů na tento týden zahrnuje hraní Monkey Business, Michala Prokopa, Michala Hrůzy nebo filmovou přehlídku Febiofest.

Od středy 7. do neděle 11. dubna běží v Pardubicích regionální část festivalu Febiofest. Program proběhne v Cinestaru a Divadle 29. Z bohatého programu doporučujeme Neohlížej se s krásnými Sophie Marceau a Monicou Bellucci a snímek Baaria mého oblíbence režiséra Giuseppe Tornatoreho. Více na www.febiofest.cz

Divadlo 29 dále v úterý uvádí přednášku v rámci projektu Offcity. Tentokráte dorazí zástupci mladé architektonické kanceláře Sporadical. Ve středu pak v Devětadvacítce proběhne promítání filmu Lukáše Přibyla Zapomenuté transporty do Polska, který dostal ocenění Český lev 2010 v kategorii dokumentů.

Klubu Duku Duku Moravská Třebová zve v pátek na koncert kapel Los Hongos, Propaganja a nám dnes velmi dobře známého Nilu.

Fandové kapely Monkey Business by si měli v kalendáři zaškrtnout středu 14. dubna, to se Roman Holý, Tonya Graves, Matěj Ruppert a spol. zastaví do pardubického Ideonu.

Divadelní klub v Poličce uvádí v sobotu benefiční koncert pro Základní školu speciální Bystré. Od půl sedmé vystoupí žáci ZŠS Bystré a kapely Ready Kirken, Blue Efect, Motorest band. Výtěžek koncertu poslouží k nákupu vybavení nově budovaných terapeutických dílen.

Klub Effect v Havlíčkově Brodě zve na sobotní Ska fest s formacemi The Spankers, Pub Animals, Tatroska, NoVoVeska a dalšími.

Klub Kotelna v Litomyšli anoncuje páteční hraní domácí party Rufus.

V Ponorce je na programu v sobotu Lijavec B4 Party, hrají party Liguére!, Bu-Fu, Deem, BW a SešLost.

Do hradeckého Cikána si v sobotu pozvali Michala Hrůzu, kterého doprovodí Kapela Hrůzy.

Pardubický Žlutý pes má na programu dnes – tedy ve čtvrtek – kapelu za pusu W.A.F.

A pojďme do Modrého trpaslíka v České Třebové, kde chystají hned dvě akce. V pátek tam hrají Taipan, Záviš a Vision Days. V sobotu se tamtéž představí kapely Aby prase lépe hrábě, Uffohorn a Allskapones.

M klub ve Vysokém Mýtě anoncuje sobotní koncert Michala Prokopa a jeho tria. Představí se tedy hvězdné uskupení Prokop – Andršt – Hrubý. M klub chystá i další přednášku. Ve středu přijede novinář Josef Rauwolf a pohovoří na téma Beatnici.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.