Siemens ukončí v prosinci výrobu v továrně OEZ v Králíkách

21. říjen 2020 11:55

Společnost Siemens ukončí 31. prosince výrobu v továrně OEZ v Králíkách na Orlickoústecku. Asi 150 z celkových 250 zaměstnanců podniku přejde do závodu ve zhruba 30 kilometrů vzdáleném Letohradu.

Rozhodnutí firma zdůvodnila snahou o zvýšení efektivity. V továrně OEZ v Letohradu se kvůli ukončení produkce starších typů jističů a dalších elektrosoučástek uvolnila výrobní kapacita.

Do Letohradu, nebo odstupné

„Nabídku práce v mateřském závodě OEZ Letohrad se rozhodlo využít zhruba 150 zaměstnanců z 250, kterým byla předložena. Zaměstnancům, kteří se rozhodli nabídky nevyužít, nebo jejich pracovní místa budou zrušena, vyplatíme odstupné v souladu se zákoníkem práce a kolektivní smlouvou,“ uvedl jednatel OEZ Roman Schiffer.

Pracovnice firmy OEZ letohrad při výrobě jističů

V Králíkách firma sídlí v nájmu. Firma OEZ z koncernu Siemens vyrábí jisticí a spínací přístroje pro nízké napětí. Závod patřil po privatizaci od roku 1994 českým podnikatelům. Součástí skupiny Siemens je od roku 2007.

Závod OEZ Letohrad včetně poboček v Bruntále a Králíkách za první vlny koronavirové pandemie na jaře 2020 nepřerušil výrobu, bez omezení je i teď. Počet zaměstnanců firmy je podle Schiffera stabilní, asi 1900 osob.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související