Silný vítr od rána komplikuje dopravu i dodávky proudu. Foukat má až do večera

30. září 2019 15:05

Nejen v Pardubickém kraji dnes zaměstnává hasiče silný vítr. Popadané stromy a větve komplikují provoz na silnicích i železnicích. Výstraha meteorologů před silným větrem platí až do dnešního večera.

Hasiči tak mají už od brzkých hodin plné ruce práce. Výstraha meteorologů se potvrdila a kolem poledne začal vítr zesilovat. Podle informací, které máme od hasičů k dispozici, vyjížděli už ke 100 zásahům (stav k 15:45). Nejčastěji se jednalo o popadané stromy nebo větve.

Silný vítr také napůl strhl střechu sportovní haly v Poličce, hasiči tam pracovali na jejím zajištění, aby se nestalo nic dalšího. Výstraha meteorologů platí až do osmé hodiny večerní.

Silný vítr komplikoval provoz také na železnicích a silnicích. V lesních úsecích by měli být řidiči obezřetní, protože dopoledne například na silnici I/34 spadl strom na projíždějící kamion. Z pomačkané kabiny museli hasiči vyprostit lehce zraněného řidiče a záchranáři ho pak následně převezli do nemocnice v Chrudimi.

Hned nad ránem také spadlý strom přerušil provoz na Železniční trati mezi Pardubicemi a Chrudimí. Vlaky místem opět začaly projíždět po desáté hodině.

Podle informací ČEZu v Pardubickém kraji bylo k 16. hodině hlášeno 24 poruch na vedení vysokého napětí. Energetici se snaží ty poruchy postupně odstraňovat, poruch na vedeních nízkého napětí jsou stovky.

Zámecké valy preventivně uzavřel dnes odpoledne Zámek Pardubice.

autor: Josef Ženatý
Spustit audio

Související