Silvestrovské oslavy jsou přede dveřmi a chybět na nich určitě nebude jeden český kulinářský vynález. Kdo by ho nemiloval
Už je to více než sto let, co pražský lahůdkář Jan Paukert připravil první obložený chlebíček. Prakticky přes noc se stal gastronomickým hitem. Chodili na něj třeba Adina Mandlová, Karel Čapek nebo Jan Werich. Vlasta Burian dokonce přímo u Paukertů pořádal pro své přátele chlebíčkové večírky.
Dnes mají chlebíčky stovky variant a určitě nebudou chybět ani na silvestrovských oslavách u vás doma. Pokud byste je chtěli tentokrát připravit podle původní Paukertovi receptury, tady je návod. Krajíček veky namažte na polovině máslem a na druhou dejte bramborový salát. Na máslo položte plátky uherského salámu, na salát šunku od kosti. Ozdobte kyselou okurkou nebo šunkovou pěnou. Dobrou chuť přeje vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.