Skiareály v kraji připravují na letošní zimu novinky

8. říjen 2019 09:30

Majitelé a provozovatelé skiareálů se snaží zlepšit zázemí pro návštěvníky. Nejdřív je ale potřeba zmodernizovat vybavení, opravit zázemí a všechno připravit tak, aby za několik týdnů mohli začít se zasněžováním.

Například v Hlinsku tamní klub opravuje přední část parkoviště. Jednak se zvýší jeho kapacita na přibližně 200 míst a pro lyžaře to bude znamenat, že při teplotách nad nulou se už nebudou muset brodit ke sjezdovce břečkou.

Tamní Ski klub za to s pomocí úvěru zaplatí zhruba 9 milionů korun, z čehož třetinu pokryje dotace od kraje. Druhá část parkoviště by pak měla být živičným povrchem pokrytá příští rok. Pak také v Hlinsku koupili dvě nová děla, která mohou vyrábět umělý sníh i při vyšších teplotách.

Fun parky na sjezdovkách

I areály Buková hora a Dolní Morava investovaly do modernizace, ale také plánují různé novinky přímo na svazích. Na Bukové hoře plánují na všech sjezdovkách udělat takzvané fun parky. Tedy crossové dráhy pro různě zkušené lyžaře a snowboardisty. Záměr je takový, aby lyžaři víc využívali všechny svahy v areálu.

Na Dolní Moravě, což je největší areál v regionu, nově budou například propojené dvě hlavní sjezdovky. Tedy Sněžník a U Slona. Podobně jako na Bukové hoře plánují na svazích fun parky.

autor: Josef Ženatý
Spustit audio

Související