Sladká jídla můžete vylepšit. Naučte se dělat koláč s lesklým ovocem a zdokonalte drobenku
Milovníci sladkých jídel nad těmito triky zajásají. Co přidat do palačinek, aby byly krásně nadýchané, nebo jak vylepšit drobenku?
Ovoce na koláči bude krásně lesklé, když ho potřete vlažným sirupem ze stejného dílu vody a cukru.
Abyste vytvořili na dezertu křupavou krustu, posypte před nalitím těsta vymazaný pekáč hrubým cukrem.
Palačinky budou nadýchané, když namísto vody použijete do těsta sodovku.
Mezi nejoblíbenější koláče patří ty s drobenkou, a ta se dá krásně vylepšit. Na jablečný koláč přidejte do drobenky skořici, na švestkový mletý mák a na meruňkový nasekané mandle. Uvidíte, že tyto malé triky udělají koláče ještě chutnější.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.