Snapcase

30. květen 2014

Málokterá skupina se bere tak vážně jako Snapcase. Snad každý článek věnující se pětici hudebníků z Buffala ji popisuje jako kapelu, která přináší pozitivní poselství svým posluchačům. Jedna z asi nejvýznamnějších hardcoreových kapel devadesátých let vydala nové album a příští týden se představí i u nás.

Chceme být otevřený! Daryl Tabarski, zpěv.

Snapcase svojí filozofií měnili pohled a zvyklosti hardcoreových kapel. Místo negativního postoje přinesli svoji filozofii - víru člověka v sebe samého a v individuální sílu jedince. Snažili se oprostit od politického klišé v textech a místo toho nabídli respekt, místo kritiky ukazují možnosti. Neznamená to, že by jediní Snapcase byli tou pozitivní partou hudebně naladěnou na vlnách hardcoru. Ale oproti některým SxE kapelám si dali pozor při vystupování k publiku. Místo poučování a nebo dokonce pohrdáním nad vyznáváním jiného životního stylu nebo názoru, se snaží co nejlépe a nejživěji předvést svůj program. Ať se každý o své životní cestě rozhodne sám.

00109371.jpeg

Nemohu nás brát jako politickou kapelu, sám nás považuji za sociální kapelu. Tim Redmond, bicí.

Nová deska (End Transmission), čtvrtá v pořadí, možná trochu zaskočila některé hardcoreové fanoušky. Je o hodně melodičtější oproti ostatním, i když hlas Deryla Tabarskiho je pořád stejně tvrdý a agresivní. Pro někoho zrada, pro někoho otevření se dalším posluchačům. Tak i tak je to dobré album, možná od Snapcase to nejpovedenější. Nejlepší asi bude přesvědčit se na vlastní oči na jejich vystoupení v Lucerna Music Baru ve středu 29.1.

Jsme kapela, která se vždy snažila soustředit se na pozitivní věci v životě. Snažíme se být víc než povznášející se kapela s pozitivní poselstvím. Zkoušíme říci lidem, aby byli sami sebou a dělali to, co chtějí dělat. Tim Redmond, bicí.

Join the Snapcase Digital Music Network

středa 29.1. Lucerna Music Bar
SNAPCASE (Buffalo, New York)
THE HOPE CONSPIRACY (Boston, Massachusets)
ALBION (Cheb, Czech)

00109398.jpeg

FREE MP3

Ambition Now /Designs for Automotion /
Coagulate /End Transmission/
Caboose /Progression Through Unlearning/

VIDEO

Typecast Modulator Coagulate

autoři: jirkam , míla
Spustit audio