Splnila jsem si životní sen, říká jedna ze zakladatelek psího útulku ve Zbuzanech na Praze-západ

4. srpen 2022

Psí, tedy lépe zvířecí, útulek Voříškov funguje u Zbuzan na Praze-západ už od roku 2014. Po dvou letech ho ocenila porota Nadačního fondu Karla Janečka cenou Laskavec. Ta se uděluje každý měsíc lidem, kteří nezištně pomáhají ostatním.

„Daly jsme se dohromady na základě našich psů, kdy já měla Fida, Anežka měla Jacka a oba byli dost specifičtí a kousaví. Bez nich by vlastně Voříškov nevznikl,“ popisuje startující moment vzniku Voříškova u Zbuzan na Praze – západ jedna z jeho zakladatelek Lenka Frková.

Anežka je aktuálně na rodičovské dovolené, před vznikem Voříškova podnikala. Lenka prodává ve studiu zdravého spaní v Praze a útulku věnuje každou volnou chvíli.

Zvířecí útulek Voříškov

Jak popisuje Anežka Jedličková, v útulku nemají jenom psy: „Máme tu taky prasátko Bivoje, kozu, slepičky z velkochovu a další. A co se týče psů, tak těch tu projde kolem 80 až 150 každý rok. Ve Voříškově pracují pravidelně čtyři lidé, kteří se o Voříškov starají, a taky hodně dobrovolníků, kteří se o pejsky starají, chodí s nimi na procházky a dávají jim celkovou péči. Já osobně jsem si Voříškovem splnila životní sen."                                                   

Spustit audio

Související