Sportovní park Pardubice 2021? Pořadatelé věří, že bude

19. duben 2021 18:13

Program Sportovního parku Pardubice na devět dní plných pohybu se začíná připravovat.

Pořadatelé mají rozpracované první návrhy letošní podoby oblíbené sportovní akce pro rodiny s dětmi Sportovní park Pardubice. Konat by se měla opět druhý srpnový týden, letos tedy od soboty 7. do neděle 15. srpna.

Nejistota panuje, pořadatelé věří

„Epidemická situace je sice stále nepříznivá, nicméně věříme, že díky narůstající proočkovanosti a po zkušenostech z loňska dokážeme splnit náročnější hygienické podmínky a akci uspořádat i letos v srpnu. Už jsme oslovili sportovní kluby a jejich velký zájem je pro nás ohromnou odezvou a podporou, určitě i hnacím motorem pro další přípravy,“ řekl hlavní manažer projektu Sportovní park Pardubice Pavel Stara.

Děti si můžou vyzkoušet všechny dostupné sporty, na konci je čeká odměna

Sportovní park patří i v příštích třech letech do rodiny Pardubických tahounů, významných kulturních i sportovních akcí města s nadregionálním přesahem. Spolu s tím získává také do roku 2023 jistou dotaci od pardubické radnice. „Nyní nás čekají jednání s partnery, ale většina z nich nám již naznačila, že do toho s námi půjde i letos. Velký díky tedy rozhodně také jim,“ dodal Pavel Stara.

Konkrétní podobu letošního projektu bude projektový tým ladit na přelomu dubna a května. „Samozřejmě registrujeme, že letošní léto by po ročním odkladu mělo být olympijským létem. Na samotnou olympiádu se nevážeme termínově, ale pokud se Olympijské hry v Tokiu uskuteční, s jejich odrazem v rámci sportovního parku počítáme jako s jednou z variant,“ nastínil Stara.

Stanoviště a mediale

Během devíti dnů se v parku vystřídají desítky sportovních klubů, součástí akce by měly být i oblíbené stálice projektu  - běžecký překážkový závod Gladiátor Race, běh Barvám neutečeš i běh charitativní.

„Opět tedy chceme dětem nabídnout možnost vyzkoušet si na stanovištích v parku Na Špici sporty všeho druhu. Díky hrací kartě budou mít malí i velcí možnost sbírat záznamy o jednotlivých disciplínách - za zdolání 12 disciplín obdrží diplom s jejich jménem a za zvládnutí 16 disciplín medaili. Věříme, že diplomů a medailí dáme i letos do výroby tisíce a znovu je všem sportovcům rozdáme!“ dodal s nadšením Pavel Stara.

autor: nov | zdroj: Magistrát města Pardubice
Spustit audio

Související