Stanislava Dufková

moderátorka

Pořad Písničky od srdce moderuji od 7. srpna 2006. Před tím jsem prošla řadou zaměstnání, mj. jsem byla redaktorkou Hospodářského zpravodaje a časopisu Mlýnského a pekárenského průmyslu, pracovala v Českém rybářském svazu, Chemických závodech J. Dimitrova v Bratislavě, v Českém statistickém úřadě.

Díky kádrovým problémům jsem mohla být ráda, že jsem vystudovala Vysokou školu zemědělskou. Mezi mé zájmy patří sport, kdysi jsem ho provozovala velmi aktivně, a kultura. Dětství jsem prožila v Semčicích na Mladoboleslavsku, kam se dodnes ráda vracím. Již na základní škole jsem chtěla být sportovní rozhlasovou reportérkou, jenomže okolnosti tomu nepřály. Vystudovala jsem tedy Střední zemědělskou školu v Poděbradech a potom Vysokou školu zemědělskou v Praze.

Poté jsem prošla mnoha povoláními, ze kterých jsem jenom jednou dobrovolně odešla. Jinak to vždy bylo, jak se tehdy říkalo, po vzájemné dohodě. Dvakrát jsem byla i redaktorkou odborných časopisů a náhoda zapracovala v roce 1983, kdy jsem se ke svému úžasu skutečně stala redaktorkou Československého a později Českého rozhlasu. Moje přání se tedy splnilo.

Na rozhlasové práci mě baví setkávání s lidmi. Mezi mé koníčky patří sport (dříve atletika, dnes zůstal běh na lyžích, kolo a turistika), návštěva jazzových a divadelních představení a také návštěva výstav.

Občas si vzpomenu na své někdejší motto: „Chvíli se usmívej a celý svět bude usměvavý, protože ses' usmál.“

Sledujte nás