Stěhování psího útulku? Pardubice zvažují přesun na Duklu

1. prosinec 2020 07:15

Útulek pro opuštěná zvířata v Pardubicích by se mohl přemístit ze Štrossovy ulice do lesoparku na Dukle. Fungovat by mohl v objektu zvaný Bobr, který je ale ve špatném stavu, město by ho muselo nejdřív opravit.

„Tuto polohu vnímám jako výhodnou, neboť se nachází na městském pozemku v klidné části dukelského lesa, ale zároveň je v docházkové vzdálenosti. Podnikáme další kroky, abychom pečlivě prověřili, zda je tato lokalita pro město nejvhodnější,“ řekl primátor Martin Charvát (ANO).

Útulek teď sídlí ve Štrossově ulici v areálu veterinární kliniky, kde je málo místa, město tam navíc chce stavět dům pro seniory. O lepším zázemí pro útulek se ve městě diskutuje možná už 20 let.

Zchátralou stavbu vlastnila TJ Lokomotiva, městu patří od roku 2015. Dřív tam byla první posilovna ve městě a později také restaurace nebo diskotéka. O objekt se zajímal například spolek Aikido Pardubice, který tam chtěl mít tréninkové zázemí. S projektem ale nepokročil.

Interiér budovy je vybydlený a zchátralý. Potřeboval by celkovou rekonstrukci

„Je třeba objekt opravit, díky svému členění je kapacitně dostačující, tedy se jeví jako vhodný pro výstavbu městského útulku. Součástí komplexní analýzy tohoto projektu je hluková studie směrem dovnitř i vně objektu," řekl primátor.

První vytipované místo pro nový útulek se nakonec ukázalo jako nevhodné. Lokalita ve Starých Čívicích na konci průmyslové zóny je sice neobydlená, ale vedle je obora pro daňky.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související