Superpotravina, o které věděly už naše babičky: Kdo zelí kysané pojídá, ten šťastný život mívá
Ke třem základním potravinám našich předků patřily brambory, mléko a zelí. A právě zelí, tedy především kysané, je opravdovým všelékem.
Je dobré na střeva a zažívání, snižuje hladinu cukru v krvi, a dokonce působí blahodárně na kůži a oči. Při výčtu všech účinků kysaného zelí na náš organismus nesmíme zapomenout na to, co je dávno známé a prokázané.
Díky jeho pojídání také méně bolí klouby, lépe se hubne, a dokonce pozitivně ovlivňuje naši náladu. Zkrátka, kdo zelí kysané pojídá, ten šťastný život mívá. Tak na to nezapomeňte a dopřejte si ho aspoň občas, nebo raději pravidelně.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.