Svatomartinská husa, knedlíky a zelí. Připravte si je v pohodlí domova. Poradíme vám, jak na to

10. listopad 2017

11. listopad. Co by to bylo za svátek svatého Martina, kdyby se musel obejít bez dobrého jídla? Kvůli svatomartinskému menu však nemusíte do restaurace. Vynikající pochoutky si můžete připravit i v pohodlí domova - s námi - s Českým rozhlasem Hradec Králové. 

V pořadu Vaříme s Habadějem se v sobotu 11. listopadu 2017 vydáme na cesty - do Meziměstí do Restaurace U Švejka, kde si společně s kuchařem Pavlem Netíkem připravíme polévku na zahřátí a upečeme husu.

Poradíme, jak ji správně upéct, kolik hodin by měla být v troubě a kdy ji máme nasolit. Navíc si ji vylepšíme pomerančem a jablkem.

K huse budeme podávat dva druhy zelí

Bílé, které nejprve spaříme, scedíme a dochutíme špekem, cibulí, kmínem a karamelem. A červené ke kterému přidáme - med, brusinky a skořici.

A knedlíky. Na své si přijdou ti, kteří mají rádi bramborové. Ale pochutnáme si i na houskových knedlících vařených v páře.

Na závěr si dáme staročeské škubánky osmažené ve strouhance, které si pak ještě necháme dojít v troubě.

Zdena Kabourková zamířila do Meziměstí do Restaurace U Švejka
autoři: Zdena Kabourková , baj
Spustit audio

Související