Tipy na víkend v Pardubickém kraji: 4TET v Poličce i festival outdoorových filmů v Litomyšli

4. listopad 2022

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výstavy i akce. Přijďte si poslechnout koncert skupiny 4TET do Poličky, zajděte na výstavu drobného zvířectva v Dolním Újezdu nebo se vydejte hledat poklad v Pardubicích.

Do Tylova domu v Poličce můžete v pátek zajít na koncert vokálního seskupení 4TET. Od 19 hodin tam vystoupí Jiří Korn, Jiří Škorpík, David Uličník a Dušan Kollár. Nezapomeňte si dopředu rezervovat místo na stránkách Tylova domu.

Králíci, drůbež i bonsaje

Český svaz chovatelů pořádá o víkendu v Dolním Újezdu výstavu drobného zvířectva. V sobotu od 8 do 16 hodin a v neděli od 8 do 14 hodin uvidíte v areálu chovatelského střediska králíky, drůbež i holuby. Součástí akce bude také výstava chryzantém a bonsají.

Na tučňáky, nebo dinosaury?

Od pondělí můžete v Paláci Pardubice navštívit Hravou výstavu. Pomocí simulátorů virtuální reality tam návštěvníci zažijí nejrůznější situace. Budete se moct vydat na severní pól, do světa dinosaurů nebo si vyzkoušíte práci televizního moderátora. Výstava potrvá až do 13. listopadu.

Drobnosti v Žamberku

Do Turistického informačního centra v Žamberku můžete zajít na výstavu kreseb Jaroslava Kerschbauma nazvanou Drobnosti II. Ve všední dny je infocentrum otevřené od 8 do 17 hodin a v sobotu pak od 8:30 do 11:30. Výstava potrvá do konce listopadu.

Tak trochu netradiční bál

V klášteře sester v Hoješíně u Seče bude v neděli bál všech svatých. Organizátoři vyzývají všechny zájemce, aby přišli oblečení za svého oblíbeného svatého. Akce začne v 15 hodin a potrvá zhruba dvě a půl hodiny.

Cesta za pokladem

V neděli se v Pardubicích můžete vydat hledat poklad. Zájemci si do mobilního telefonu stáhnou aplikaci I Hunt Game, která je poté provede městem. Při hledání pokladu se dostanete do 15. století a budete hledat indicie, řešit hádanky a plnit úkoly. Více informací najdete na stránkách www.ihuntgame.com.

Filmy z celého světa na jednom místě

V pondělí v Litomyšli začal Mezinárodní festival outdoorových filmů. Až do úterý tak můžete zajít do klubu Kotelna na promítání nejrůznějších filmů. Těšit se můžete na tvorbu českou, kanadskou, italskou, španělskou a další. Přesný program najdete na webu festivalu.

Spustit audio

Související